Wednesday, 20 May 2009

Day Four 040509 : From Oswestry to Snowdon Part 2

Pemandangan yang dapat dilihat.. setelah bergerak daripada perhentian yang kelima. Pemandangannya juga mula nampak perbezaan.Bukit-bukit tinggi dan berbatu.Cuaca waktu itu pula, mendung sahaja dengan sesekali angin kencang bertiup dan diselangi dengan hujan gerimis dan sesekali lebat. Bagimana dengan suhu? Tentunya sejuk sekali...naik kebas jari-jemari tangan rasanya (tapi tidaklah sesejuk di musim dingin yang lalu)
..juga gambar..bukit berbatu... part of Snowdon..
Kemudian kami merentasi..satu lagi kawasan yang juga menampilkan pemandangan yang berbeza daripada apa yang kami lihat sebelum ini... Kawasan bukit berbatu.. dan sudah kurang rumput yang menghijau.. Terdapat juga tasik..atau kawasan berair..dan bukan lagi berupa sungai-sungai kecil seperti sebelum ini.

Apabila akhirnya kami berjumpa dengan satu kawasan yang terdapat tasik yang agak besar dan secara kebetulan terdapat ruang untuk memarkirkan kereta di tepi jalan.. Justeru, peluang itu kami ambil untuk berhenti buat kali ke enam.. Untuk apa lagi kalau tidak untuk menikmati keindahan pemandangan yang agak berbeza ini.....juga bergambar kenangan bersama.

Waktu ini... hujan.. dan angin bertiup agak kencang... tapi semuanya seakan tidak mempedulikan keadaan itu.. bukan mudah untuk ke sini..Jadi, tahan sahajalah..kesejukan yang teramat ..Hujan? tak pe..nanti kering la...hmm... masing-masing dikalangan kami berpegang pada pendapat ini...tetapi ..rasanya, inilah sebabnya beberapa orang dikalangan kita demam ..kemudiannya..ya tak? .

Selesai sahaja bergambar.. barulah masing-masing bergegas ke kereta... kesejukan yang teramat..(terutama buat keluarga dari Malaysia...kami? sejuk juga tapi rasanya masih dapat bertahan lagi...terutamanya anak-anak ..yang galak bergambar di batu-batu. yang terdapat di kawasan itu)

Gambar di kawasan itu..sempat diambil sebelum hari hujan..
Nampak berbeza tak ? .....daripada gambar-gambar lain sebelum ini...

...daripada sudut berbeza di kawasan yang sama..
..juga di kawasan yang sama..cuma dikawasan yang bertentangan dengan tasik ini...
Nampak tak bukit berbatu itu ?..nampak keras dan padu sekali...dan berbucu tajam..

Ini pula..antara gambar kenangan kami di kawasan itu..
anak-anak.. menggayakan aksi ' rock climbing'.. mereka ini tahan sejuk..
..bermain.. memanjat seperti biasa sahaja..berbanding dengan yang lain-lain..


Waktu ini... si kecil Atin, tidur dalam kereta... justeru, tiada la..beliau di mana-mana gambar yang diambil...

No comments: