Monday, 21 September 2009

Aidilfitri di Ampang ..tanpa kami..

Aidilfitri di Ampang...

Potret keluarga saya di Ampang.. mak, abah.. adik-beradik dan keluarga masing-masing...
Pada tahun 2007, hanya keluarga kami sahaja yang tiada..kerana tahun itu merupakan tahun pertama kami menyambut hari raya di perantauan..

Pada tahun 2008.. kami pulang beraya ke Malaysia tapi tak sempat nak bergambar juga.. kerana masih 'jet lag'... jadi, kami sekeluarga memang sentiasa mengantuk sahaja. ...zzzzzzzz....

Tahun 2009, semalam..sekali lagi keluarga di Ampang bergambar.. kali ini, tanpa keluarga kami juga dan keluarga Ahmad, adik lelaki yang terpaksa bertugas di pagi hari raya...

Hmmm bila lagi agaknya potret keluarga yang lengkap dapat dirakamkan lagi...? Tahun depan... hmm rasanya tidak.. mungkin tahun 2011..itupun jika diizinkan Allah.

Nota : Saya tahu...abah dan mak cukup suka melihat gambar satu keluarga ..seumpama di atas.. dan kadang-kadang mereka berdua akan melihat kembali gambar-gambar ketika menyambut hari raya sewaktu kami masih kecil..

Memang la..jauh berbeza..hehe..tapi sekurang-kurangnya di saat mereka sahaja di rumah..ada juga gambar sebagai pengganti diri kami semua.


''Ya Allah..rahmatilah dan berkatilah kehidupan mak dan abah .. dunia dan akhirat...Amin''

..hari raya bukan untuk bersedih!..untuk memperingatkan diri sendiri...
hehe

1 comment:

fatimi estar said...

Salam Lebaran for Lieza and family...
It's nice to know you. You must be missing the Eid celebration back here with your parents and family. Whatever it is "jauh di mata dekat di hati."